Wednesday, 14 November 2012

PUTERI HARBOUR FAMILY THEME PARK..

Ramai y dah tahu or maybe baru tahu tentang pembukaan satu lg taman tema di nusajaya..

"PUTERI HARBOUR FAMILY THEME PARK" 

berdekatan dgn LEGOLAND..

pada kanak2 y berusia 4 tahun ke atas, theme park ni memang "heaven" lah bg diorg..

meh sini sy share serba serbi y sy tau..(walaupun lum pergi lagi..) tunggu qayra dah besar sikit baru gi..biar dia nikmati "ke-heaven-an tempat nih..hehehe\

first jangan terkejut sbb theme park ni berkonsepkan INDOOR..maksudnya dalam bangunan..
  ni hah bangunan dia..tp ni masa lum siap..dah siap mestilah cantikkan..

kat PUTERI HARBOUR  ni ada dua jenis theme park..

y pertama

 first floor

 SANRIO HELLO KITTY TOWN

Monday to Sunday from 10.00 am to 6.00 pm
 pic ni di LUAR bangunan..eh yer ke? tah..sy tak pergi lagi..hehehehe


 ni pulak peta hello kitty town.. so bolehlah tgk2 eh..keh keh keh


dan pic y diatas ni adalah jadual tuk korang tgk segala aktiviti dia..pandai2lah adjust masa..so tak lah rugi masuk n bayar tiket kan!







dan 





yang ke- 2

  second floor

 THE LITTLE BIG CLUB

Monday to Sunday from 10.00 am to 6.00 pm

the little big club ni terbagi kepada 2 kawasan..

satu 

tempat y menggabungkan 4 watak kartun..

-
BARNEY..
(qayra nampak je pic barney kat atas tu  terus dia nyanyi i luv me..i luv me..) memang dia nyanyi mcm tu yer..sila lah paham budak baru 2 tahun ..hehehehe

-ANGELINA BALLERINA

-BOB THE BUILDER

-PINGU

 yang ke dua
  
third floor
THOMAS & FRIENDS



dan y terakhir..

restaurant  bertemakan siri kartun 

KAMPUNG BOY




mesti korang tertanya2 tentang harga tiket masuk kan..

tiketnya adalah FREEE..



yeeehaaaa

yeeehaaaa

suka kan..

suka kan


FREEE TUUU!!!



free kalau korang berusia 3 tahun kebawahhhh

hahhahahaaha


ni hah bayaran masuk klu korg memang sah sah dah jd makcik2 org
mak2 org dan nenek2 org...hikhikhik


 SANRIO HELLO KITTY TOWN  dewasa/kanak2 = rm 65   with mycard = rm 50
 
THE LITTLE BIG CLUB            -    dewasa/kanak2 = rm 65   with mycard = rm 50


ada diskaun if korang nak beli kedua2 tiket nih


2 park pass = dewasa/kanak2  = rm 110   with mycard = rm 85


SELAMAT BERGUMBIRA DI PUTERI HARBOUR FAMILY PARK..

mcm2 dah ada kat johor kan.. tp MELAKA jugak y aku sukerrrrr.hehehehe







No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...